Telefon: 021/314.43.18, 021/314.46.80
Telefon Sesizări cetățeni: 021.315.05.20
E-mail: primarie@sector5.ro

Program de lucru al Primăriei Sector 5 Luni - Joi - 08.00-16.30; Vineri 08.00-14.00

Telefon: 021/314.43.18, 021/314.46.80
Telefon Sesizări cetățeni: 021.315.05.20
E-mail: primarie@sector5.ro

Program de lucru al Primăriei Sector 5 Luni - Joi - 08.00-16.30; Vineri 08.00-14.00

❗️CAMERĂ MULTISENZORIALĂ PENTRU COPIII CU NEVOI SPECIALE, AMENAJATĂ DE PRIMĂRIA SECTORULUI 5

26 aprilie 2021
Primăria Sectorului 5 a achiziționat prin intermediul proiectului “Fii C.O.O.L – Fii Competitiv-Organizat-Orientat-Lucrativ”, materialele necesare amenajării unei camere multisenzoriale în cadrul Școlii Speciale nr. 9, destinată copiilor cu nevoi speciale. Camera a fost inaugurată astăzi, 26 aprilie 2021, în prezența Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
Proiectul a fost început de pe vremea fostei administrații, însă a fost deblocat de actualul primar, întrucât acesta consideră că este necesar ca Primăria Sectorului 5 să vină în sprijinul copiilor cu nevoi speciale.
Beneficiari vor fi copiii cu deficiențe senzoriale severe sau cu probleme neurologice (autism, ADHD, Sindrom Down, paralizie cerebrală etc.), copiii cu dificultăți perceptuale sau disfuncții de integrare senzorială. Camera multisenzorială stimulează dezvoltarea senzorială (auz, văz, gust, miros și atingere), coordonarea oculo-motorie, cauza-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului și relaxarea, fiind un mediu în care activitățile stimulative și experiențele sunt utilizate pentru a crește conștiința și comportamentele pozitive ale copiilor.
S-a demonstrat că timpul petrecut într-o cameră multisenzorială crește concentrarea, vigilența, liniștea și conștiența generală asupra lumii înconjurătoare. Copiii par mai fericiți în timp ce sunt în camera multisenzorială și au tendința să vocalizeze mai mult și să crească perioada de concentrare asupra unei sarcini. Pentru persoanele cu comportamente autoagresive sau comportamente autiste, stimularea ușoară are un efect liniștitor și îi ajută să scadă agitația, promovând relaxarea. Copiii cu dificultăți perceptuale par să câștige plăcere în urma experiențelor vizuale, auditive și tactile.
„Astăzi am inaugurat o cameră multisenzorială pentru copiii cu nevoi speciale. Este un proiect pe care l-am deblocat pentru că acești copii au nevoie de tot sprijinul nostru. O astfel de cameră îi ajută în ceea ce privește concentrarea, vigilența, liniștea și spun specialiștii, copiii devin mai fericiți. Am simțit și eu beneficiile pe care le oferă camerele multisenzoriale. De îndată ce am intrat în încăpere, am simțit o stare de bine, de liniște. Mă bucur că putem face un lucru care poate părea mic, dar care pentru ei poate însemna enorm. Sunt convins că această cameră multisenzorială va reprezenta un refugiu, un spațiu în care beneficiarii se vor simți în siguranță. Pentru mine, copiii sunt totul. Ei sunt cei care merită toate eforturile noastre. Proiectul demarat de Primăria Sectorului 5 este finanțat din fonduri europene, nerambursabile.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
Achiziția a fost necesară în vederea derulării activității A4. Creșterea participării la învățământul școlar – A4.2 Reabilitarea/modernizare/dotare spații Școală după școală prin intermediul proiectului “Fii C.O.O.L – Fii Competitiv-Organizat-Orientat-Lucrativ”. Proiectul a costat aproximativ 100.000 lei. Banii provin din fonduri europene nerambursabile.
#thegov_search_6654f2c771ef5:hover { color: rgba(33,33,33, 1) !important; }
Sari la conținut