Telefon: 021/314.43.18, 021/314.46.80
Telefon Sesizări cetățeni: 021.315.05.20
E-mail: primarie@sector5.ro

Program de lucru al Primăriei Sector 5 Luni - Joi - 08.00-16.30; Vineri 08.00-14.00

Telefon: 021/314.43.18, 021/314.46.80
Telefon Sesizări cetățeni: 021.315.05.20
E-mail: primarie@sector5.ro

Program de lucru al Primăriei Sector 5 Luni - Joi - 08.00-16.30; Vineri 08.00-14.00

❗ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, PRIMARUL SECTORULUI 5 VA SCOATE TOȚI DIRECTORII PE TEREN LA ORA 5 DIMINEAȚĂ

24 mai 2021
Astăzi, 24 mai 2021, la ora 05.00 dimineața, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a convocat echipa sa executivă pentru a vizita marile intersecții și bulevarde, pentru a verifica lucrările efectuate, precum și pentru a identifica ce alte aspecte trebuie remediate.
Edilul le-a atras atenția directorilor asupra unora dintre lucrări, care s-au efectuat în mod defectuos și le-a semnalat că vor urma sancțiuni pentru că nu au inițiativă când vine vorba de problemele sectorului. Astăzi au primit avertisment scris din partea primarului, iar la următoarea abatere se va merge până la desfacerea contractului de muncă sau transferul în alte instituții. Cristian Popescu Piedone le-a explicat foarte clar că cine nu își dorește să munceasă pentru cetățenii din Sectorul 5 sau cine nu face față programului impus de către edil este liber să plece din echipa sa. Mai mult, primarul a cerut ca interacțiunea cu directorii să fie făcută fie în scris, fie prin intermediul stației sau pe teren, în timpul vizitelor de lucru.
De asemenea, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus un nou plan de acțiune mai centralizat. Astfel, Sectorul 5 a fost împărțit în mai multe zone, iar toate efectivele Primăriei vor acționa concentrat pe fiecare zonă în parte. În acest fel, schimbarea la față a sectorului se va produce etapizat și mai rapid, decât dacă s-ar acționa în toate zonele din sector în același timp.
În urma acestei dispoziții, directorii din Primărie au ținut o ședință pentru a se organiza și pentru detalia un plan de acțiune ce va fi prezentat primarului. Totodată, Primarul Sectorului 5 a cerut ca directorii să găsească soluțiile legale pentru a rezolva problemele cetățenilor, făcând referire la sesizările primite din partea acestora privind asfaltarea unor străzi din sector ce se află în administrarea Primăriei Municipiului București. Edilul le-a spus directorilor că cetățenii nu știu și nu îi interesează în administrarea cui se află străzile respective și a cerut să se facă toate demersurile necesare pentru a le transfera în administrarea Primăriei Sectorului 5.
“Pentru a putea rezolva problemele sectorului trebuie să-mi obișnuiesc subordonații cu un alt mod de lucru față de cel cu care erau obișnuiți. Începând de astăzi voi merge zilnic pe teren alături de directorii din cadrul Primăriei. Seara îi voi anunța care este locația în care trebuie să se prezinte a doua zi la ora 05.00 fix. Vom merge pe străzile din sector până la ora 09.00, iar apoi, după program, începând cu ora 17.00 vom face din nou acest lucru, până la ora 21.00. Directorii trebuie să înțeleagă că atunci când îmi iau niște angajamente față de cetățenii sectorului, acestea trebuie îndeplinite întocmai. Acești oameni au așteptări mari de la noi și au fost duși cu preșul și mințiți prea mult timp ca să îi mai puteți păcăli cu lucrări de ochii lumii. Am promis în campanie că nu voi dezamăgi și am de gând să mă țin de această promisiune. Le voi demonstra că unde există voință, există și schimbare reală. Iar directorii care nu înțeleg acest lucru și nu pot face față programului sunt liberi să plece. I-am anunțat că dacă nu își duc la îndeplinire sarcinile de serviciu voi merge până la desfacerea contractului de muncă sau, dacă vor, să meargă în mediul privat sau să se transfere în alte instituții. Poate se pricep mai bine la alte lucruri, să se apuce de oierit, de pescuit sau de cosit. Nu am o problemă să îmi sacrific timpul liber pentru a merge pe teren, dar am nevoie de o echipă muncitoare și competentă.”, a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
#thegov_search_6650e71c610b1:hover { color: rgba(33,33,33, 1) !important; }
Sari la conținut