Proiect Parc suprateran Calea Rahovei

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dă startul unor dezbateri publice pe tema implementării unor proiecte de modernizare și dezvoltare a Sectorului 5.

Vă supunem atenției un prim proiect, referitor la un parc suprateran, suspendat peste carosabil, care ar urma să fie amplasat pe Calea Rahovei, între Șoseaua Alexandriei și strada Mihail Sebastian. Lungimea totală a parcului este de aproape 2,4 kilometri. Acesta ar urma să fie realizat în termen de 18 luni din fonduri europene.

Zona în care ar urma să fie amplasat parcul suprateran este una deficitară în spații verzi și parcuri, cu o densitate mare a populației. Mai mult, nu există niciun spațiu care să permită construirea unui parc/ unor spații verzi care să deservească numărul mare de cetățeni din zonă.

Principalele avantaje ale proiectului:
- Parcul va constitui o zonă de agrement și relaxare pentru cetățenii din zonă și nu numai;
- Aerul din zonă va fi mai curat datorită copacilor și plantelor care ar urma să fie plantați în parc;
- Biciliștii ar urma să circule în siguranță, odată cu amenajarea pistelor supraterane (care vor trece prin parc);
- Nu va mai fi nevoie de deszăpezirea carosabilului și a liniei de tramvai, având în vedere că acestea vor fi acoperite de parcul suspendat.

Fosta conducere a Primăriei Sectorului 5 are o contribuție importantă în ceea ce privește proiectul parcului suspendat, pentru că acesta a fost început pe durata mandatului fostului edil.

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, se va ocupa să îl ducă la bun sfârșit, dacă cetățenii din sector vor considera oportun. În acest moment, edilul Sectorului 5, alături de echipa de la fonduri europene din cadrul Primăriei lucrează intens pentru depunerea proiectului și atragerea de fonduri externe nerambursabile. Totodată, proiectul va fi prezentat și în cadrul Consiliului General al Primăriei Capitalei și Primarului General, cu care Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu vrea să realizeze un parteneriat stabil și pe termen lung, în vederea realizării de proiecte în beneficiul cetățenilor din București.

Completează formularul de aici.