Proiect Grădinița Zona Uranus

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dă startul unor dezbateri publice pe tema implementării unor proiecte de modernizare și dezvoltare a Sectorului 5.

Cel de-al doilea proiect pe care primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dorește să îl pună în dezbatere publică se referă la construirea unui centru educațional pentru preșcolari și școlari în zona Uranus, strada Ion Creangă. Terenul ales se află în imediata apropiere a unei școli și a unei grădinițe, fiind format din comasarea a 5 parcele existente. Odată cu această comasare s-a putut face legătura cu grădinița și școala din apropiere, acestea împărțind aceeași curte, fiind delimitată de vecinătăți printr-un gard de protecție.

Centrul educațional ar urma să aibă laboratoare moderne, aparatură de ultimă generație, spații de joacă, sală de aerobic, săli de jocuri, atelier de teatru, spațiu destinat pentru cățărări, hol pentru expoziții, săli de meditații, atelier de pictură și arte, sală proiecții filme educative, spații verzi, terenuri de sport, terasă pentru activități în aer liber, sală de dans, sală de muzică, dar și o parcare subterană.

Principalele avantaje ale proiectului
- proiectul va rezolva problema locurilor limitate din grădinițele și școlile din Sectorul 5;
- elevii vor avea acces la o instituție de învățământ sigură și modern.

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, consideră că educația reprezintă o prioritate pentru sector, având în vedere că în ultimii ani nu s-au făcut prea multe demersuri pentru reabilitarea și construirea de grădinițe și școli. Acest proiect reprezintă o șansă de a învăța în condiții demne de o capitală europeană pentru viitoarele generații.

 

Completează formularul de aici.