Ziua Mondială a Copilului UNICEF, celebrată în Sectorul 5

11/20/2017 2:44:08 PM

Pentru a marca Ziua Copilului UNICEF - ziua drepturilor copiilor, celebrată în plan mondial pe 20 noiembrie, Primarul Daniel Florea a inițiat un demers inedit, declarând „Ziua Porților Deschise la Direcția Evidența Persoanelor”.

Și aceasta pentru că Ziua Mondială a Copilului UNICEF este o zi distractivă pentru copii, dar care poartă un mesaj important: micuții își cunosc drepturile de cetățeni cu acte în regulă ai comunităților din care fac parte și, „asumându-și” roluri de mare vizibilitate socială, încearcă să reflecte cele mai presante provocări cu care se confruntă generația lor, folosindu-și vocea în solidaritate cu copiii defavorizați și vulnerabili din întreaga lume.

De aceea, pentru a-i avea alături și implicați în împlinirea actului administrativ de interes local, Edilul Sectorului 5 a organizat o acțiune de conștientizare a obligației de întocmire a documentelor de identitate, cât și a privilegiilor obținute prin intermediul acestora.

În acest sens, în cadrul unui proiect – pilot intitulat „Be smart, be strong, be safe, stay legal! If you don't have an ID, get one!”, elevii claselor a VII – a și a VIII – a de la Liceul Teoretic „Ion Barbu” și Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Sectorul 5 au vizitat sediul Direcției Evidența Persoanelor, aflând lucruri interesante și utile despre modul de procurare a cărții de identitate.

Totodată, au vizitat alături de Primarul Daniel Florea spațiul de lucru cu publicul, cât și biroul acestuia, unde le-au fost prezentate proiectele pe care autoritatea locală le derulează pentru dezvoltarea Sectorului 5.

Campania de informare va continua să se desfășoare în rândul elevilor din toate unitățile de învățământ  ale Sectorului 5.