Ziua Europei celebrată printr-un eveniment inedit de elevii Colegiului Gheorghe Lazar din Sectorul 5

5/9/2017 1:19:53 PM

Primarul Daniel Florea s-a aflat marți, 9 mai 2017, în mijlocul elevilor Colegiul Național Gheorghe Lazăr”, participând la manifestările prin care aceștia au dorit să celebreze și în acest an Ziua Europei.

Constând într-un un concurs inedit, urmat de parada țărilor Uniunii, evenimentul a fost organizat exclusiv în cadrul acestei unități de învățământ din Sectorul 5 și a angrenat atât elevii de gimnaziu, cât și pe cei de liceu.

În urma unei trageri la sorți, fiecare dintre clasele participante a reprezentat câte un stat european, a cărui identitate națională a fost redată apoi prin muzică, dans, arte plastice, elemente cromatice sau preparate gastronomice specifice.

Chiar și cadrele didactice au participat la această paradă multiculturală, diriginții fiind „distribuiți” în cadrul momentelor artistice al căror concept și punere în scenă au aparținut exclusiv copiilor.

Momentele prezentate au fost apreciate de un public entuziast, căruia i s-a alăturat și Primarul Daniel Florea.

„Un mozaic european interactiv al tradițiilor, presărat cu momente artistice menite să contureze ceea ce are distinct fiecare țară europeană, dar și ceea ce ne aduce împreună, într-o Europă unită. Copiii au surprins extrem de realist și pertinent cei 10 ani de când țara noastră s-a alăturat Uniunii, demonstrând că și-au însușit cunoștințe și aptitudini care să le poată conferi statutul de cetățeni cu drepturi depline ai Europei.” (Daniel Florea, Primarul Sectorului 5).