Vouchere educaționale pentru 28.259 de elevi și 2.500 de cadre didactice din Sectorul 5

5/9/2019 12:01:13 PM

    La inițiativa Primarului Daniel Florea, odată cu debutul anului școlar 2018-2019, 12.625 de elevi din ciclul primar, 8.852 de elevi de la gimnaziu, 6.782 de liceeni și 2.500 de cadre didactice din Sectorul 5 primesc stimulente sub formă de vouchere educaționale. Acestea pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de carte școlară.

    Măsura adoptată de Autoritatea Locală Sector 5 se referă la asigurarea unei educații de calitate, prin implicarea școlii, a părinților și a Primăriei în susținerea unor proiecte relevante la nivel comunitar.

    Obiectivele fixate de Primăria Sectorului 5 pentru implementarea acestui proiect vizează recompensarea și recunoașterea activității dascălilor din Sectorul 5, precum și stimularea perfecționării profesionale a acestora, îmbunătățirea accesului și participării elevilor cu risc de părăsire timpurie a școlii, prevenirea abandonului școlar și creșterea incluziunii școlare la nivelul Sectorului 5, îmbunătățirea prestației academice a elevilor de nivel mediu, dezvoltarea competențelor și abilităților elevilor capabili de performanță. Suma totală alocată de la Bugetul Local pentru derularea acestui proiect este de 5.196.700 lei.

    „Personajele din cărțile copilăriei noastre sunt cele mai frumoase exemple și modele ale devenirii adulților. Orice carte citită mai adaugă o cărămidă morală la construirea personalității. Sper din toată inima ca peste ani, cel mai apreciat cadou pe care voi, dragi copii,  îl veți face să fie oferirea unei cărți. Și vom ști atunci, cu toții, că gestul de astăzi și-a atins menirea: o educație solidă, pozitivă și altruistă”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.