„Vara Urbană #refresh5”, modul plăcut și instructiv în care își petrec vacanța mare copiii din Sectorul 5

8/11/2017 8:51:12 AM

Primarul Daniel Florea s-a aflat în mijlocul copiilor care urmeză cursurile atelierelor  „Vara Urbană #refresh5”, organizate la inițiativa sa de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

Întâlnirea a fost una inedită pentru micuți, care i-au adresat acestuia nenumărate întrebări referitoare la cariera în administrația publică și la atribuțiile pe care le are un primar.

În programul desfășurat, grupa de copii de la atelierul de creație s-a familiarizat cu drapelurile lumii, cei mici cu provocările zilnice întâmpinate în exercitarea atribuțiilor de polițiștii locali, iar grupele mai mari au participat la cursurile de înot organizate la bazinul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, care au făcut o demonstrație, pentru a arăta Primarului Daniel Florea progresele făcute.

Reamintim că proiectul se desfășoară pe perioada vacanței școlare, săptămânal, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00 și a debutat cu organizarea unor tabere pentru copiii care au obținut rezultate deosebite la învățătură în anul școlar 2016-2017.

De asemenea, sunt susținute și ateliere de dezvoltare personală prin teatru, pictură, dans tradițional, creativitate și reciclare, inițiere în înot, educație civică și multe altele.

 

Mai sunt organizate și ateliere educativ – formative în cadrul cărora, cu aportul  Poliției Locale Sector 5, copiii protejați în cadrul instituțiilor din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 participă la acțiuni de prevenire privind siguranța lor pe stradă, inclusiv la un curs de educație rutieră.

Sub genericul „Unde-i lege, nu-i tocmeală!” și „Să învățăm indicatoarele rutiere”, micuților le este prezentat și explicat într-o manieră pe înțelesul lor faptul că viața are întotdeauna prioritate, care sunt măsurile pe care trebuie să le adopte pentru siguranța lor, dar și informații interesante despre meseria de polițist.