Târgul care funcționa ilegal la intersecția străzilor Progresului cu Năsăud din Sectorul 5 a fost dezafectat

8/10/2017 9:12:24 AM

Joi, 10 august 2017, efective ale Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 și lucrători ai S.A. Amenajare, Edilitare și Salubrizare S.R.L au trecut la dezafectarea târgului care funcționa ilegal la intersecția străzilor Progresului cu Năsăud.

Somat în multiple ocazii, agentul economic care a subînchiriat de la proprietar suprafața, desfășurând aici activități comerciale, nu s-a conformat termenelor acestora, continuând să încalce normele de salubrizare, disciplină în construcții și pe cele care impun practicarea unui comerț civilizat.

În consecință, Primarul Daniel Florea a semnat dispoziția de dezafectare, acțiunea demarând în dimineața acestei zile, costurile aferente realizării urmând să fie recuperate de la administratorul respectivului târg.

Dovedind agresivitate încă de la primirea somațiilor de dezafectare, fiind chiar sancționat conform Legii nr. 61/1991, acesta s-a opus controlului efectuat de polițiștii locali la începutul săptămânii, iar astăzi a devenit violent în momentul în care a demarat dezafectarea construcției provizorii tip cort pe care o amplasase ilegal în perimetrul târgului, fiind nevoie de intervenția echipelor speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5.

Pentru că l-a lovit pe unul dintre polițiștii locali, administratorul târgului a fost imobilizat și predat Poliției Naționale – Secția 18, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

„Este cel de-al doilea astfel de incident, produs în mai puțin de o săptămână, după ce alt echipaj al Poliției Locale a fost atacat cu un cuțit de posesorii unui vehicul cu tracțiune animală ridicat de pe drumurile  publice. În cazul de față, titular al unor multiple încălcări ale legii, acest agent economic a manifestat dispreț față de orice demers administrativ pe care l-am întreprins până în prezent, culminând astăzi cu lovirea unui polițist local. Astfel de atitudini și comportamente sunt intolerabile! Polițiștii locali din Sectorul 5 vor continua să își exercite atribuțiile de serviciu în domeniul prevenirii faptelor antisociale și al aplicării legii, cu respect față de cetățenii care, la rândul lor, dovedesc respect față de o autoritate publică aflată în slujba lor și a întregii comunități locale a Sectorului 5.” (Daniel Florea, Primarul Sectorului 5)

Lucrătorii S.A. Amenajare, Edilitare și Salubrizare S.R.L au finalizat dezafectarea construcției provizorii, iar zona în care a funcționat până astăzi respectivul târg a fost salubrizată și igienizată.