Masuri adoptate de Primarul Daniel Florea pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile

6/5/2019 11:52:18 AM

 

În Sectorul 5,

Măsuri adoptate de Primarul Daniel Florea pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile

    Intervalul 24-27 ianuarie 2019 a fost unul descris de producerea unui fenomen meteo fără precedent: ploaia înghețată, care a provocat distrugerea de arbori și pagube materiale.

    Astfel, din dispoziția Primarului Daniel Florea, la nivelul Sectorului 5 s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență. Pentru îndepărtarea efectelor ploii înghețate s-a procedat la organizarea în echipe a lucrătorilor Administrației Domeniului Public Sector 5, astfel încât, să fie acoperită suprafața întregului Sector, s-a acționat în teren cu 50 de utilaje și 240 de lucrători, răspunzând prompt solicitărilor locuitorilor de pe raza acestei unități adminitrative.

    Totodată, a fost activat și un call center prin intermediul căruia au fost preluate sesizările primite de la cetățenii care au reclamat copacii doborâți sub greutatea gheții, crengi aflate pe carosabil sau prăbușite pe autovehicule. După ridicarea codului meteorologic de polei, duminică, 27 ianuarie a.c., Primăria Sectorului 5 a continuat intervenția în teren pentru rezolvarea tuturor solicitărilor primate, echipele A.D.P. Sector 5 intervenind pe întreg teritoriul sectorului la îndepărtarea tuturor arborilor care, sub greutatea gheţii, au reprezentat un pericol pentru oameni și pentru bunurile aflate pe domeniul public.

    „După două zile și două nopți în care s-a lucrat la foc continuu, lucrătorii A.D.P. Sector 5 se află și acum în teren, răspunzând solicitărilor pe care le primim de la cetățeni. Le mulțumesc locuitorilor Sectorului 5 pe această cale, pentru faptul că, semnalându-ne problemele punctual, ne-au ajutat să intervenim prompt. E drept că nu ne-am mai confruntat cu astfel de situații din punct de vedere meteorologic, însă, ne străduim să facem față și să rezolvăm tot ceea ce ne este semnalat.” (Daniel Florea, Primarul Sectorului 5)