Dezvoltarea Cartierul Ferentari din Sectorul 5, punct important pe agenda vizitei în Romania a Presedintelui Grupului S&D din Parlamentul European

10/24/2016 11:16:55 AM

În cadrul vizitei pe care a întreprins-o în România, vineri, 21 octombrie 2016,Președintele Grupului S&D din Parlamentul European, domnul Gianni Pittella a vizitat, împreună cu Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, și Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, câteva obiective importante pentru o dezvoltare urbană unitară a Capitalei.

După vizitarea Pasajului de la Piața Sudului, punct important în planul investițiilor în infrastructura orașului și un nod rutier semnificativ, vizita înaltului oficial a continuat la Grădinița nr. 205, situată în cartierul Ferentari din Sectorul 5, instituție de învățământ preșcolar reabilitată prin accesarea de fonduri europene.

”Iată un exemplu de bani europeni cheltuiți eficient. Ar fi extraordinar dacă s-ar întâmpla la fel în toate situațiile în care sunt angrenate fonduri europene”, a fost de părere  domnul Gianni Pittella.

Micuții l-au întâmpinat cu pâine și sare, dar și cu un program artistic tradițional, pregătit special pentru această ocazie, invitându-l, alături de Primarul Daniel Florea, la o horă autentic romînească.

Următoarele obiective din programul vizitei le-au reprezentat Școala Gimnazială nr. 136, situată tot în cartierul Ferentari, dar și perimetrul descris de străzile Livezilor, Iacob Andreiși Zăbrăuților.

”Una dintre zonele defavorizate ale Capitalei, cartierul Ferentari necesită o atenție sporită din partea instituțiilor române și europene, care trebuie să se implice și să conlucreze, implementând și derulând programe de investiții menite să conducă la dezvoltarea și regenerarea urbană a acestui cartier al Sectorului 5. Sunt pe deplin încredințat că vizita pe care domnul Gianni Pittella a întreprins-o astăzi în sectorul nostru reprezintă un pas important în atingerea acestui obiectiv”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.