Demarează anveloparea pentru 130 de blocuri din Sectorul 5

6/6/2019 1:33:57 PM

 

 

      După aducerea la zi a tuturor documentațiilor, care nu mai fuseseră actualizate și adaptate legislației în vigoare din anul 2011, Primăria Sectorului 5 demarează, într-o primă etapă, reabilitarea termică a 130 de imobile.

      Astfel, într-o primă etapă, s-a realizat anveloparea subsolurilor și s-a trecut la montarea schelelor pentru 25 de imobile situate pe Aleea Costinești, Aleea Imașului, b-dul Pieptănari, Calea Ferentari, șos. Progresului, șos. Sălaj, șos. Alexandriei, Strada Baciului, strada Iacob Andrei, strada Ion Creangă, strada Podul Giurgiului, Calea Rahovei, strada Radu Constantin, strada Toporași, strada Vigoniei, strada Buzoieni.

      De altfel, Primarul Daniel Florea s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din aceste zone, dar și cu cei ai firmei care execută lucrările, discutându-se detalii tehnice, iar constructorul fiind atenționat să respecte condițiile de calitate la care s-au angajat, precum și termenele de execuție.

      După aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Sectorului 5, lucrările vor debuta și pentru restul imobilelor cuprinse în această primă etapă de lucru și situate în zone precum Aleea Bacău, Aleea Iacob Andrei, Aleea Ghimeș, Aleea Livezilor, Aleea Podul Giurgiului, Prelungirea Ferentari, Șos. Viilor, Șos. Alexandriei, Strada Cartojani, Strada Humulești, Strada Radu Constantin, Strada Podul Giurgiului, Strada Viilor, Strada Buzoieni, Strada Toporași, Strada Verigei, Strada Zăbrăuțiului, Strada Vigoniei, Strada Spătaru Preda, Calea Rahovei.

      „Din anul 2011, în Sectorul 5 nu s-a mai întocmit nicio documentație privind reabilitarea termică a blocurilor. Pe 27 sau 28 decembrie 2016, guvernul tehnocrat a schimbat legea și normele de aplicare au apărut în aprilie 2017. A trebuit să schimbăm toată documentația, în acest moment fiind pregătiți să intervenim în cazul a aproximativ 130 de blocuri. Pentru 13 dintre acestea, execuția este finanțată prin programele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar pentru restul de 117 imobile, de la Bugetul Local al Sectorului 5. Pentru alte 399 am solicitat finanțare de la Consiliul General al Municipiului București”, a arătat Primarul Daniel Florea.

      De asemenea, reamintim că sunt și anumite facilități decise de Consiliul Local Sector 5, la propunerea Edilului, care se acordă proprietarilor din blocurile care urmează să intre în reabilitare. Astfel, referitor la contribuția care revine prin lege acestora, Primăria anunță că va acorda o perioadă de grație de cinci ani, instituția urmând să își recupereze banii începând cu 2022. Totodată, printr-o hotărâre de consiliu, contribuția va fi considerată cheltuială de natură socială și nu se va recupera, în situația în care proprietarii sunt persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreținere, persoane singure sau familii care, în ultimele 3 luni anterioare efectuării anchetei sociale au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură sau membru de familie sub câștigul salarial mediu net pe economie, veteran de război și soții sau soțiile acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană sau membru de familie sunt sub câștigul salarial mediu net pe economie. Pentru amănunte privind reabilitarea termică a imobilelor accesați www.sector5.ro.