Comunicat de presa 28 mai 2018

5/28/2018 1:32:14 PM

În urma producerii incendiului de la Școala Gimnazială nr. 124, luni, 28 mai 2018, la ora 13.00, Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 5, în scopul adoptării la nivelul Autorității Locale a măsurilor ce se impun, conform competențelor instituționale.

Printr-o colaborare efientă între toți factorii de decizie, s-a identificat soluția pentru buna desfășurare a procesului educațional, elevii Școlii Gimnaziale nr. 124 urmând să fie relocați după cum urmează:

* cele 3 clase pregătitoare la Grădinița nr. 35

* cele 12 clase primare la Școala Gimnazială nr. 126

* cele 11 clase gimnaziale la Școala Gimnazială nr. 143.

Programul de învățământ se va derula normal, zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00.

Examenul de evaluare națională la clasa a VIII-a se va desfășura fără probleme, toate aspectele tehnice umând a se rezolva în zilele imediat următoare.

Școala Gimnazială nr. 124 elaborase documentația necesară consolidării clădirii (expertiza tehnică efectuată în decembrie 2017) și se afla în stadiul final al pregătirii pentru obținerea autorizației ISU (faza de întocmire a scenariului de securitate la incendiu), în decursul acestui an, celelalte măsuri necesare fiind implementate: s-au montat senzorii de avertizare la incendiu, s-a ignifugat podul, s-au montat uși antifoc.

După ce autoritățile Statului cu competențe în domeniu vor încheia cercetările cu privire la cauzele incendiului și la situația clădirii, Aparatul de Specialitate din Primăria Sectorului 5 va demara în regim de urgență procedurile de refacere a unității de învățământ.