Aspect european pentru Șoseaua Alexandriei, lucrările se apropie de finalizare

11/14/2019 1:13:56 PM

  În Sectorul 5,

  Aspect european pentru Șoseaua Alexandriei, lucrările se apropie de finalizare

 

  Demarate la începutul verii, la inițiativa Primarului Daniel Florea, lucrările de amenajare pe care Primăria Sectorului 5 le desfășoară pe șoseaua Alexandriei au intrat în linie dreaptă.

  Astfel, prin Amenajare Edilitară și Salubrizare S.R.L, s-a trecut la reamenajarea a 8 zone situate pe aliniamentele și peluzele de pe ambele sensuri ale șoselei Alexandriei, începând de la Aleea Costinești, până la intrarea în orașul Bragadiru, inclusiv rondul de la intersecția cu șoseaua Antiaeriană.

  Întreg proiectul a demarat din dorința de îmbunătățire a aspectului acestor zone, prin reabilitarea spațiilor verzi, cărora le este conferit aspectul corespunzător al unei zone urbane, europene, în special pentru că această arteră de circulație reprezintă una dintre importantele căi de acces în Capitală.

  Astfel, au fost plantați arbori și flori, s-a montat gazon tip rulou și semințe pe întreaga suprafață, cât și sisteme de irigații racordate la rețeaua publică, conform avizelor de la APA NOVA și pavele ecologice.

  Demersul vizează creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 5 și a celor ce tranzitează aceste locații, creșterea calității aerului, prin înierbarea a cât mai multe suprafețe, deblocarea traficului pietonal și dezvoltarea armonioasă a acestor zone.

  Spațiile verzi astfel obținute constituie adevărate bariere împotriva poluării fonice și cu noxe, iar cordoanele verzi completate de compoziții florale conlucrează la realizarea unor zone îmbunătățite estetic, curate, importante în înfrumusețarea generală a sectorului nostru.

  Pentru evitarea deteriorării spațiilor verzi și pentru protejarea acestora, prin împiedicarea parcării autoturismelor în aceste zone, societatea Amenajare Edilitară și Salubrizare S.R.L. și Administrația Domeniului Public Sector 5 au montat aproximativ 1.600 de stâlpi metalici de delimitare.

  Aceste lucrări devin cu atât mai importante cu cât una dintre responsabilitățile autorităților locale față de cetățeni este garantarea siguranței lor publice și a confortului acestora, urmărindu-se evitarea eventualelor pericole precum blocarea trotuarului, lucru care ar face imposibil accesul pietonilor, aceștia fiind nevoiți să circule pe calea rutieră, cu riscul de a fi accidentați de autovehicule.