Ample acțiuni de amenajare și salubrizare a domeniului public din Sectorul 5

6/10/2019 12:49:13 PM
  • COD ROȘU PENTRU CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ:

Ample acțiuni de amenajare și salubrizare a domeniului public din Sectorul 5

 

    Odată cu venirea primăverii, Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarant COD ROȘU pentru CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ! Pe toată raza sectorului, echipele A.E.S și ADP Sector 5 execută lucrări de reabilitare a spațiilor verzi, toaletări și reduceri de coronamente, plantări în compensare.

    De asemenea, a fost intensificat ritmul colectării deșeurilor abandonate pe domeniul public, fiind realizate operațiuni de măturat și spălat, mecanizat și manual, ridicare a deșeurilor voluminoase și a celor rezultate din construcții. De asemenea, mobilierul urban deteriorat este reabilitat și sunt refăcute scuarurile, fiind evidențiate prin proiectoare alimentate solar statuile și monumentele.

    Venind în sprijinul asociațiilor de proprietari, se acționează pentru reamenjarea grădinilor de bloc, fiind salubrizare parcările și locurile de relaxare din imediata apropiere a imobilelor de locuit.

    Totodată, continuă eliberarea domeniului public de mașinile abandonate, fiind ridicate peste 150 de astfel autovehicule, care, pe lângă aspectul inestetic pe care îl induceau, blocau locuri de parcare sau împiedicau deplasarea pietonilor pe trotuare. În ultima săptămână, s-a intervenit intensiv pe următoarele străzi: Dimitrie Tacu, Ioniță Cegan, Aleea Livezilor, Strada Dorneasca, Calea Ferentari, Dumbrava Nouă, Epigonilor, Topliceanu Vasile, Vicina, Piața 13 Septembrie, Spătaru Preda, Ion Creangă, Aleea Stogu, Ilie Mihail, Novaci, Dantelei, Modoran Ene, Pecineaga, Oltului.

    „Monitorizez personal modul în care se desfășoară acțiunile și adresez rugămintea cetățenilor de a sprijini demersurile noastre, semnalându-ne orice abatere de la normele de salubrizare. Pentru a avea un sector curat, trebuie să ne unim eforturile, de aceea, îi invit pe toți locuitorii cu simț civic să se implice și să ne anunțe și de aici înainte referitor la existența unor depozite necontrolate pe deșeuri pe domeniul public. Reamintesc să echipele Poliției Locale Sector 5 desfășoară permanent acțiuni de monitorizare, iar cei care, în dispreț față de voința noastră de a trăi într-un spațiu curat și civilizat, vor continua să arunce gunoi pe domeniul public, riscă sancțiuni drastice”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.