2300 de vouchere sociale acordate pentru accesul la educatie, Proiect social- educational pentru copiii din Sectorul 5

6/5/2019 11:46:52 AM

 

 2300 de vouchere sociale acordate pentru accesul la educație,

Proiect social- educațional pentru copiii din Sectorul 5

 

    Luni, 28 ianuarie a.c. și marți, 29 ianuarie a.c., la Crystal Palace Ballrooms, în cadrul unui eveniment festiv, Primarul Daniel Florea i-a avut ca invitați pe elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 5, beneficiari de burse de ajutor social.

    După ce într-o primă etapă, de Programul „Voucher social pentru acces la educație” au beneficiat  de vouchere pentru achiziția de manuale, auxiliare, carte de specialitate, carte în limba străină și beletristică, peste 28.259 elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal, dar și  2500 de cadre didactice, în valoare de 5.196.700 de lei, acum a venit rândul elevilor beneficiari de burse de ajutor social în anul școlar 2018- 2019 să primească astfel de vouchere.

    Astfel, părinții copiilor vor avea posibilitatea achiziționării de materiale necesare procesului de învățământ, precum rechizite, cărți și articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, contravaloarea voucherului fiind de: 150 de lei pentru copiii din ciclul primar, 200 de lei pentu cei din ciclul gimnazial, 250 de lei pentru cei din învățământul liceal.

    Din categoria materialelor necesare procesului de învățământ ce pot fi achiziționate cu ajutorul voucherului educațional, se înscriu următoarele: rechizite, manuale școlare, auxiliare școlare, dicționare, compendia, atlase, enciclopedii, culegeri, cărți de literatură în limba română și străină, beletristică, îmbrăcăminte și încălțăminte.

    La inițiativa Primarului Sectorulu 5, Proiectul aprobat de Consiliul Local Sector 5 în Ședința ordinară din data de 10.12.2018, desfășurat prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, reprezintă o modalitate eficientă de creștere a capacității familiilor vulnerabile, de a face față nevoilor specifice, de a asigura respectarea drepturilor copilului și care să-i permită o dezvoltare fizică, mentală, spirituală, morală și socială corespunzătoare.

    Până în prezent, 15.300 de elevi din Sectorul 5 au beneficiat de acest program.