2 grădinițe din Sectorul 5, exemple de bune practici în cadrul Conferinței Internaționale „Creativitate și inovare din perspectiva educației pentru dezvoltare durabilă”

6/10/2019 12:57:54 PM
  • 2 grădinițe din Sectorul 5, exemple de bune practici în cadrul Conferinței Internaționale „Creativitate și inovare din perspectiva educației pentru dezvoltare durabilă”

 

    În perioada 4-6 aprilie 2019 a avut loc la București conferința internațională „Creativitate și inovare din perspectiva educației pentru dezvoltare durabilă”, eveniment desfășurat în cadrul proiectului cu același nume demarat de Catedra UNESCO a Universității Creștine Dimitrie Cantemir”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București Sector 5.

    În activitățile susținute pe parcursul derulării acestui proiect au fost implicate 5 unități de învățământ preșcolar din sectorul 5, respective: Grădinițele nr. 205, 178, 54, 85 și 244.

    Conferința a avut ca obiective valorificarea studiilor de cercetare în educație din perspectiva inter și transdisciplinarității, diseminarea bunelor practici și crearea unei comunități de cercetare în domeniul educației.

    În acest sens, pe agenda conferinței au fost incluse vizite ale participanților la Grădinițele nr. 178 și 205, cele două unități de învățământ preșcolar din sectorul 5 fiind prezentate ca exemple de bune practici în cadrul evenimentului.

    Cu acest prilej, sub îndrumarea cadrelor didactice, copiii au prezentat o parte din activitățile desfășurate în unitate, ce au vizat obiectivele Agendei 2030 a UNESCO, respectiv educația ecologică și educația pentru valori și interculturalitate, prin intermediul unor expoziții ce au cuprins lucrările realizate de către micuți la activitățile desfășurate în toate grupele celor două grădinițe. De asemenea, expoziția a fost completată de programe artistice pe aceeași tematică, susținute de cei mici.