În Sectorul 5, Reabilitarea strazilor si trotuarelor pe care le are în administrare

6/5/2019 12:08:25 PM

 

În Sectorul 5,

Reabilitarea străzilor și trotuarelor pe care le are în administrare

 

    La inițiativa Primarului Daniel Florea, Primăria Sectorului 5 prin Administrația Domeniului Public Sector 5 demarează cel mai amplu program de reabilitare a sistemului rutier pe care îl are în administrare.

    Astfel, prin HCL Sector 5 nr.315/15.11.2018 au fost aprobați indicatorii pentru acest obiectiv de investiții, campania de asfaltare debutând cu 344 de străzi, împărțite în 7 zone mari, toate necesitând refacerea odată cu creșterea temperaturilor.

    Pentru evitarea deteriorării excesive a drumurilor este necesară executarea lucrărilor de reabilitare prin aducerea străzilor și trotuarelor la o stare normală, care să garanteze atât siguranța, cât și confortul pietonilor și a participanților la trafic, lipsa în timp a unei întrețineri optime și factorii meteorologici au condus de-a lungul anilor la accentuarea stării de degradare a sistemului rutier și a trotuarelor care îl mărginesc.

    Proiectul se încadrează într-o strategie mai amplă a Primăriei Sectorului 5, de reabilitare și revitalizare, prin modernizarea infrastructurii de bază a zonelor, cât și prin crearea unor rețele de puncte de atracție turistică pe harta Sectorului 5.

    Demararea proiectului a fost determinată tocmai de dorința administrației publice locale de a îmbunătăți calitatea vieții și de a aduce traficul auto la standardele europene. 

    Lista străzilor care intră în reabilitare o puteți accesa aici.