În Parcul Sebastian din Sectorul 5, „Olimpiadele Copilăriei”, educație prin joc

9/11/2019 11:24:28 AM

    Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”  a organizat în perioada 8-14 iulie 2019, în Parcul Sebastian „Olimpiadele Copilăriei”, proiect cultural-educativ care promovează educația prin joc, educația neconvențională și pluridisciplinară.

    Astfel, evenimentul, aflat la a treia ediție, care a atras numeroși participanți din Sectorul 5, s-a dovedit a fi o oportunitate în a implica atât copiii cât și părinții în activități distractive și creative prin joc, cu rol pozitiv în dezvoltarea creativității și inteligenței emoționale, învățând împreună să comunice, să interpreteze un rol, să improvizeze în situații inedite, indiferent de vârstă sau culoarea părului.

    Ediția din acest an a găzduit ateliere de creație, de la spectacole de teatru de improvizație și ventrilocie, origami, desen, face painting, modelare slime, jocuri și concursuri, până la cursuri de prim ajutor, o adevărată lecție deschisă, fără catalog, la „Olimpiadele Copilăriei”.

    Prin educația neconvențională se stimulează creativitatea, spiritul de echipă își încrederea în sine, îi ajută pe cei mici în procesul de dezvoltare personală, conștientizarea propriilor resurse și dobândirea încrederii în propriile lor forțe, procese vitale pentru dezvoltarea psihică armonioasă a acestora.

    În ultimii ani a fost subliniată intens, de către specialiști în psihologia și educația copiilor, importanța educării interactive, prin joc, precum și influența pozitivă, pe care o are asupra copiilor, socializarea și interacțiunea.

    „Olimpiadele Copilăriei” este un proiect socio-educativ, menit să atragă copiii spre jocuri și socializare în aer liber, dincolo de tentațiile gadgeturilor care îi maturizează mult prea devreme, care-i înstrăinează unii de ceilalți și care le mecanicizează atitudinea.