Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită în Sectorul 5

1/26/2018 3:22:45 PM

Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, a organizat miercuri, 24 ianuarie 2018, la Cercul Militar Național, un eveniment impresionant dedicat împlinirii a 159 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

            Astfel, într-un cadru festiv, cu o incărcătură simbolică aparte, Primarul Sectorului 5, alături de cei 191 de invitați, membri a zece asociații ale cadrelor militare în rezervă și în retragere din servicii precum Protecție și Pază, Telecomunicații Speciale, Informații Externe, cât și veterani de război, locuitori ai Sectorului 5, s-au bucurat de momente memorabile, în acordurile cântecelor patriotice și ale muzicilor militare.

          Atmosfera a fost întregită de un concert de Muzică de Cameră, un regal muzical susținut de „Violoncellissimo”, unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu.

După intonarea Imnului de Stat și păstrarea momentului de reculegere,  ținut în memoria ostașilor români căzuți la datorie, păstrătorii patriotismului autentic au susținut discursuri prin care au evocat importanța și semnificația acestei zile.

În semn de prețuire și respect, Primarul Daniel Florea le-a acordat Distincția „VIRTUTE ȘI ONOARE” a Sectorului 5 și Atestatul de Recunoaștere a Excelenței, pentru merite deosebite în slujba Forțelor Armate ale României.