Yakasha Festival, multiculturalitate, muzica si show-uri culinare in Parcul Izvor din Sectorul 5

4/27/2017 12:21:56 PM

Vineri, 28 aprilie a.c., la ora 17.00, în Sectorul 5 va debuta prima ediție a „Yakasha Festival”, manifestare dedicată muzicii și valorilor ce își au originile în spațiul balcanic.

Sub genericul „Povestiri din București. Cultură balcanică și identitate proprie”, manifestarea își propune consolidarea dialogului intercultural și dezvoltarea capacității de colaborare, prin extinderea posibilităților de derulare a unor activități variate în domeniul artistic și cultural la nivelul Sectorului 5 și a întregii Capitale.

Totodată, prin organizarea constantă a activităților menite să promoveze identitatea culturală a fiecărui popor din spațiul balcanic, se urmărește satisfacerea nevoilor tinerilor iubitori de muzică și cultură balcanică, prin conturarea ideii de apartenență la spațiul geografic multicultural și crearea accesului publicului la elementele culturale ale minorităților – muzică, obiceiuri, dansuri, tradiții.

În acest sens, până pe 2 mai inclusiv, Parcul Izvor va găzdui un spectacol unic prin diversitate culturală, pe care îl vor oferi zeci de artiști din țări precum Grecia, Turcia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, dar și România.

Goran Bregovic, Dragana Mirkovic, Elli Kokkinou, Ovidiu Lipan Țăndărică sau Fanfara Ciocârlia vor susține recitaluri explozive, în timp ce pe aleile parcului se vor desfășura show-uri și concursuri culinare cu produse tradiționale, caracteristice fiecarei țări, expoziții etno - balcanice, dar și de proiecții video despre tradițiile și obiceiurile din Balcani.

Cei care se vor alătura manifestării vor avea ocazia să vadă cum vor fi preparate bunătățile din categoria „cea mai...”: cea mai mare salată grecească, cea mai mare plăcintă sârbească, cea mai lungă baclava, cel mai mare ceaun cu pomana porcului.

Totodată, vor fi amenajate zone de relaxare în aer liber, iar pentru cei mici, zone de workshop-uri, ateliere de creație și locuri de joacă.

Așadar, toți locuitorii Sectorului 5 dar și ai Capitalei, cei care în minivacanța de 1 Mai vor alege să rămână în oraș, sunt așteptați să descopere tot ce înseamnă cultura balcanică, la „Yakasha Festival”.