Unirea Principatelor Române celebrată în Parcul Sebastian din Sectorul 5

2/5/2020 3:12:34 PM

Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, a organizat în perioada 24-26 ianuarie a.c., un eveniment dedicat împlinirii a 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.
Astfel, într-un cadru festiv, pe parcursul a trei zile, manifestarea organizată în Parcul Sebastian a readus în atenția publicului momente ce ne-au definit ca popor, ca nație, o trecere prin filele istoriei, de la Burebista la Alexandru Ioan Cuza.
În semn de solidaritate, unitate și respect pentru valorile românești, cei prezenți și-au strâns mâinile în hora unirii.
Demonstrații culinare și prezentare de meșteșuguri tradiționale, grădina istorică cu expoziții tematice de fotografie, arme și costume ale armatei romane, iată doar câteva dintre surprizele care i-a așteptat pe cei care au decis să se alăture în acest week-end evenimentului organizat de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.
Pentru cei mici au fost organizate ateliere de olărit și modelaj, o multitudine de jocuri menite să le stimuleze creativitatea și să le transforme ziua într-una excepțională, precum mini poligonul de tir cu pușca sau cu arcul.
Totodată, pe scena special amenajată, pe întreaga durată a evenimentului, copiii talentați din unitățile de învățământ din Sectorul 5 au susținut momente artistice. Lor li s-au alăturat unii dintre cei mai iubiți artiști, precum Veta Biriș, Angela Rusu, Claudia Ghițulescu sau Alexandra Ungureanu.