Educatie prin sport

1/6/2020 11:06:03 AM

„AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”-

Mari campioni olimpici și mondiali, antrenori și președinți de federații , profesori de sport timp de o zi pentru 1.500 de elevi de la mai multe școli din Sectorul 5 al Capitalei.

 

    În cadrul proiectului „Azi sunt proful tău de sport”, în perioada 2-17 decembrie 2019, Anghel Iordănescu, Helmut Duckadam, Monica Iagăr, Nicu Vlad, Ana Maria Popescu Brânză, Julianne Duckadam, Cristinel Romanescu, Silvia Stroescu, Gruia Docan, Alexandra Dulgheru și Alina Dumitru au susținut ore de Educație Fizică și Sport pentru elevii de la mai multe școli din Sectroul 5.

    Prin această inițiativă, Primăria Sectorului 5 dorește să atragă atenția asupra rolului și importanței pe care îl are sportul în educația fiecărui copil, iar prin implicarea marilor campioni în proiect își propune să arate cât de necesare sunt reperele și modelele în viața și evoluția copiilor.

    La finalul fiecărei ore de sport, personalitățile marcante ale sportului românesc au oferit autografe tuturor elevilor, Revista „Născut pentru Sport”, realizată cu sprijinul Primăriei Sectorului 5, scopul fiind acela de a promova sportul în rândul copiilor.

 

    „Noi încercăm, prin proiectele pe care le derulăm, să atragem cât mai mulți copii către sport, către o viață sănătoasă. Am realizat deja, de trei ori, mai multe competiții sportive și nu numai. De altfel, suntem singura primărie din România care finanțează transportul, cazarea și echipamentul pentru cluburile sportive din Sectorul 5, atunci când acestea participă la competițiile de nivel național, dar și internațional. În plus, avem în vedere deschiderea reală a curții școlilor, pentru copii, după orele de cursuri, pentru ca aceștia să poată face sport. Și în acest sens, avem în derulare un proiect în cadrul căruia vom reface zece terenuri de sport de la școlile din Sectorul 5. Totodată, vom dota toate școlile din Sectorul 5 cu construcții modulare, respectiv cu vestiare și grupuri sanitare, astfel încât copiii  care vin să se joace sau să facă sport în curtea școlii să poată să facă duș. Ei vor fi în siguranță, pentru că acolo vom avea camere de luat vederi, pază asigurată de Primărie. Toate aceste lucruri le facem pentru că vrem să avem copii sănătoși, care să aibă o copilărie ca a noastră! În cadrul proiectului - program numit generic „Școală după școală”, vom amenaja câteva locații în sistem before & after school,  cu tematică culturală, dar și pentru sport și, în acest ultim sens, avem deja, în mai multe unități de învățământ din sectorul nostru, parteneriate cu mai multe cluburi sportive, dar și cu mari sportivi, care vor face sport cu cei mici”. (Daniel Florea, Primarul Sectorului 5)