„BAC-UL ILUSTRAT”, reprezentații teatrale puse în scenă de elevii liceelor din Sectorul 5

12/13/2017 3:44:21 PM

      Luni, 11 decembrie 2017, de la ora 18.00, elevii Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Colegiilor Economic Viilor și „Grigore Cerchez” au fost „Prietenii domnului Caragiale” și protagoniști în „O moară sau un Moromete fără noroc”, proiect demarat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordahe”.

      Astfel, reprezentații teatrale de excepție, inspirate din lecturile obligatorii din programa pentru Bacalaureat, precum „O noapte furtunoasă”, „O scrisoare pierdută”, „Dʼale Carnavalului”, „Moara cu Noroc” și „Moromeții”, au fost puse în scenă Teatrului Elisabeta.

      Organizat într-o primă ediție, proiectul vine în sprijinul elevilor care urmează să susțină examenul de Bacalaureat în sesiunea 2018, prin aplicarea unei metode interactive de a asimila materia și de a se familiariza cu subiectele și tematica specifică programei la limba și literatura română.

      Totodată, evenimentul a adus în prim-plan importanța conștientizării procesului educațional și a continuării lui pentru un viitor coerent, sustenabil și împlinit.