În Sectorul 5 „Zilele Recoltei” , eveniment tradițional ce marchează obiceiul culesului roadelor

11/14/2019 1:52:28 PM

În Sectorul 5

„Zilele Recoltei” , eveniment tradițional ce marchează obiceiul culesului roadelor

 

  Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, a organizat în perioada 11-13 octombrie a.c., la Piața Ferentari,  „Zilele Recoltei”, manifestare tradițională de toamnă, ce marchează obiceiul străvechi al culesului roadelor.

  Devenit deja tradiție, evenimentul  a fost dedicat locuitorilor Sectorului 5, care, timp de 3 zile, și-au putut  aproviziona cămara pentru iarnă cu produse autohtone și, totodată, au putut gusta din preparatele tradiționale, pregătite special cu acest prilej, într-o atmosferă autentică,  specific românească.

  Și pentru că toamna este anotimpul recoltei, producători de fructe și legume și-au putut expune roadele proaspăt culese, delectându-și vizitatorii cu gustul acestora, dar, în special, cu mireasma îmbietoare a mustului proaspăt stors.

  Atmosfera de sărbătoare la Zilele Recoltei a fost asigurată de un program artistic susţinut de îndrăgiţi interpreţi de muzică precum: Matilda Pascal-Cojocărița, Ansamblul Artistic Doina Gorjului, Taraful de la Clejani, Trupa Haiducii lui 7cai, Azur și Pepe.