În Sectorul 5, #FAPTE: Start spre VIITOR, eveniment cultural- artistic dedicat performantei în educatie și în sport

9/17/2019 12:33:21 PM

    Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, a organizat în perioada 13-15 septembrie a.c. #FAPTE: Start spre VIITOR, un eveniment cultural - artistic dedicat performanței în educație și competiției sportive.

    Astfel, pe parcursul a trei zile, într-un decor festiv, găzduit de Parcul Izvor din Sectorul 5, Primarul Daniel Florea a continuat tradiția promovării și premierii activităților  educative,  sportive și culturale în comunitatea locală.

    Cross-ul „#Refresh5run!”, „Parada performanței”, „Șah:Open București în Sectorul 5” și „Lecția de istorie în aer liber”, cu personaje precum Iancu Jianu, Burebista, Vlad Basarab al III-lea, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Ecaterina Teodoroiu sau Regina Maria, doar câteva dintre surprizele care i-a așteptat pe cei care au decis să se alăture în acest week-end evenimentului organizat de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

    Au fost, de asemenea, organizate ateliere tematice pentru copii, jocuri- tiroliană, tir cu talere, bubble football, teatre de improvizație, proiecție de filme în aer liber, recitaluri artistice și demonstrații sportive de baschet, handbal, judo, scrima, rugby, lupte, stretching, aerobic, gimnastica, demonstrații culinare și prezentare de meșteșuguri tradiționale.

    Totodată, pe scena special amenajată, pe întreaga durată a evenimentului, copiii talentați din unitățile de învățământ din Sectorul 5 au susținut momente artistice, iar toți cei prezenți, de la mic la mare, au avut parte de jocuri distractive, competiții sportive, muzică și manifestări cu încărcătură istorică.