În Parcul Sebastian din Sectorul 5, Cea de-a doua ediție a evenimentului „Pașaport pentru sport”

11/14/2019 1:44:14 PM

În Parcul Sebastian din Sectorul 5,

Cea de-a doua ediție a evenimentului „Pașaport pentru sport”

 

  Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, în parteneriat cu Fundația Nadia Comăneci și Clubul Sportiv Școlar Steaua, a organizat în perioada 5-6 octombrie a.c., în Parcul Sebastian, un eveniment dedicat competiției și performanței sportive.

  Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul „Pașaport pentru sport”, a avut ca scop creșterea interesului pentru sport și activități de mișcare în aer liber, precum și familiarizarea copiilor cu diferite discipline sportive, precum și identificarea și selectarea celor cu potențial sportiv.

  Manifestarea s-a adresat atât copiilor cu vârste între 7-11 ani, elevi ai claselor primare, cât și familiilor, care și-au dorit să se bucure de sport.

  Astfel, pe parcursul a două zile, toți cei prezenți s-au putut bucura de mișcare în aer liber, de competiții sportive la gimnastică artistică și ritmică, atletism, volei, handbal, baschet sau tenis de masă , dar și de diferite activităţi în care au fost implicați și parinții.

  Toți copiii care au participant au primit ''Paşaportul pentru sport'', iar pentru fiecare disciplină sportivă testată, pașaportul fiind ștampilat cu câte o ştampilă, la acumularea a cel puţin cinci ştampile, copiii au fost răsplătiți cu premii surpriză.

  Mai mult, cei care au dovedit aptitudini pentru o anumită disciplină au  intrat în baza de selecţie a Clubului Sportiv Şcolar „Steaua”. O parte dintre cei care vor începe propriu-zis practicarea unei discipline sportive în cadrul clubului vor beneficia de susținerea acestuia, respectiv, sprijin financiar acordat pe durata unui an.

  Totodată, în cadrul proiectului, au fost acordate 50 de burse constând în echipamente sportive sau contravaloarea acestora, acelor tineri care fac dovada înscrierii la un club sportiv pentru anul școlar 2019 – 2020.